Compass Finance | Transactie Hyet
15995
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-15995,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-7.5,wpb-js-composer js-comp-ver-5.2.1,vc_responsive
 

Hytech

Over dit project

Compass Finance begeleidt Hytech bij verkoop aan IHC Merwede

 

Het team van Compass Finance heeft de aandeelhouders van Hytech begeleidt bij de verkoop aan IHC Merwede.

 

Het bedrijf Hytech uit Raamsdonksveer dat in 1989 werd opgericht, opereert al jarenlang wereldwijd succesvol en constant in een sterk fluctuerende, specifieke markt. Hytech bedient, naast offshore, meerdere markten zoals defensie-, chemie- en de medische wereld. Door haar hoge kwaliteit, innoverend vermogen en flexibiliteit neemt ze een toonaangevende positie in op deze internationale markt. Het bedrijf heeft circa 40 werknemers.

 

IHC Merwede richt zich op de ontwikkeling van haar ontwerp- en bouwactiviteiten voor de gespecialiseerde maritieme sector. IHC Merwede is wereldmarktleider als leverancier van efficiënte schepen en equipment voor bagger- en natte mijnbouwactiviteiten. De onderneming wordt tevens erkend als een betrouwbare leverancier van custom-built schepen en materieel voor de offshore markt. IHC Merwede heeft meer dan 3.000 werknemers op verschillende locaties in Nederland, China, Frankrijk, India, Kroatië, het Midden-Oosten, Nigeria, Servië, Singapore, Slowakije, het Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Staten en Zuid-Afrika.

 

IHC Merwede verstevigt met de overname haar positie op de offshore markt aanzienlijk. IHC Merwede bouwt dive support schepen waarmee duikactiviteiten tot een diepte van 300 meter ondersteund worden. Hytech ontwikkelt de hiervoor benodigde apparatuur aan boord van het schip. Door de bundeling van kennis en equipment is IHC Merwede nu ook in staat complete offshore diving systemen in eigen beheer te ontwikkelen. Hiermee past deze acquisitie in de overnamestrategie van IHC Merwede die gericht is op het aanbieden van totaaloplossingen in al haar maritieme divisies.

 

Hytech gaat verder onder de naam IHC Hytech B.V. Onder de vlag van IHC Merwede zal het bedrijf zelfstandig blijven opereren en haar bestaande activiteiten handhaven. Beide bedrijven streven een ambitieus groeipad na. Samen zullen ze zich in eerste instantie gaan richten op het uitbreiden van het full service principe, wat het ontwikkelen, in bedrijf stellen, onderhouden en afnemen van duiksystemen betreft.

 

terug naar overzicht

Hytech

Categorie
Verkoop