Compass Finance | Waardebepaling
15665
page-template-default,page,page-id-15665,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-7.5,wpb-js-composer js-comp-ver-6.8.0,vc_responsive
 

Waardebepaling

Een waardebepaling maakt onderdeel uit van bijna ieder koop- en verkoopproces.

 

Een waardering vormt de basis voor de onderhandelingen en de prijsbepaling en wordt uitgevoerd op basis van toekomstverwachtingen. Het is daarbij van belang om een goed inzicht in de onderneming, haar strategie en de waardebepalende factoren van de onderneming te verkrijgen. Een zorgvuldig uitgevoerde waardebepaling vereist derhalve een grondige analyse van de te waarderen onderneming.

 

Uiteraard heeft u een goede onderbouwing nodig van de vraagprijs als u besluit de aandelen van uw onderneming geheel of gedeeltelijk te verkopen. Ook als u voornemens bent een concurrent over te nemen dan wilt u goed inzicht hebben in de waarde die deze onderneming voor u heeft. Maar er zijn ook andere situaties denkbaar waarbij u een waardebepaling dient te overwegen. Bijvoorbeeld om de ruilverhouding in een op handen zijnde samenwerking, joint venture of fusie te bepalen. Of om uw managementleden of andere medewerkers of familieleden te laten participeren in uw onderneming.

 

Compass Finance heeft ruime ervaring met het waarderen van ondernemingen.